Dwerg Pomeriaan

De schattige Dwerg Pomeriaan is net als elke andere Pomeriaan van normale grootte, behalve dat hij veel kleiner van formaat is. Met dat gezegd zijnde, Miniatuur Pomeriaans zijn niet erkend als een ras van hun eigen. In feite zijn het gewone Pomeriaans van een kleiner formaat. Een Dwerg Pomeriaan is een ideaal familie hondenras dat liefdevol, speels, vriendelijk en energiek is. Je vraagt zich misschien af wat deze opmerkelijke kleine hond nog meer te bieden heeft? De Dwerg Pomeriaan is een kleine hond die bekend staat om zijn luxueuze vacht en verbazingwekkende persoonlijkheid. 

Hoe groot worden dwerg Pomeriaans?

Volwassen dwerg Pomeriaans wegen minder dan zeven pond. Sommige volwassenen wegen slechts drie pond! Gewoonlijk stoppen ze met groeien als ze twaalf maanden oud zijn. In termen van hoogte, zullen ze vallen ergens tussen zes tot tien centimeter hoog. Ze hebben een zeer tenger lichaam en korte poten. Een speelgoedras wordt geclassificeerd als een hond die minder dan 15 pond weegt. Een dwergras is een hond die tussen de twee en vijf pond weegt. Dwerg Pomeriaans worden gefokt uit standaard Pomeriaans die als mormels worden beschouwd. Dit betekent dat de ouders van dwergen onder het gemiddelde in hoogte en gewicht zijn. Deze selectieve fokpraktijk is de manier waarop dwergen Pomeriaans worden gefokt. Een standaard Pomeriaan weegt tussen de vijf en zeven pond, maar een dwerg Pomeriaan weegt drie tot vijf pond. Gewoonlijk zijn ze op de leeftijd van één jaar volgroeid en blijven ze veel kleiner dan de standaard.

dwerg pomeriaan

Dwerg Pomeriaan Persoonlijkheid

In het geval van Dwerg-Pomeriaans zal hun temperament precies hetzelfde zijn als dat van een Pomeriaan van normale grootte, omdat beide van hetzelfde ras zijn. Dwerg Pomeriaans pups zijn intelligente, liefdevolle, en speelse honden die toegewijd zijn aan hun familie. Pomeriaan is een liefhebbende en aanhankelijke hond. Ze verlangen naar jouw aandacht en bewondering, maar bieden onvoorwaardelijke liefde aan hun eigenaren. Dwerg Pomeriaans knuffelen graag naast hun eigenaar. Dwerg Pomeriaans worden beschouwd als zeer intelligente honden. Deze kleine jongens hebben een goed geheugen. Dwerg Pomeriaan honden hebben mentale stimulatie nodig om ondeugende en destructieve activiteiten uit de weg te gaan. Dus voordat je een dwerg Pomeriaan koop of te koop ziet weet dat je er veel aandacht aan moet geven. 

Dwerg Pomeriaan opvoeden

Dwerg Pomeriaans pups zijn alert en zich bewust van hun omgeving. Ze zijn zeer beschermend voor hun gezin en zijn geweldige waakhonden. Dwerg Pomeriaans zijn vocale honden met een hoog blafpotentieel. Ze zullen elke keer blaffen als er iemand in de buurt komt. Je kunt ze opvoeden om te stoppen met overmatig blaffen en om onaangename situaties te vermijden. Hoewel ze graag willen behagen, hebben Dwergpingers een koppig en onafhankelijk karakter. Veel gedragsproblemen komen voort uit de vroege opvoeding van de hond. Als ze goed gesocialiseerd worden in hun puppytijd, zijn DwergPomeriaans een uitstekende familiehond. 

Voeding dwerg Pomeriaan

Hondeneigenaren moeten weten dat een goed dieet en voeding belangrijk zijn voor de gezondheid van een kleine dwerg Pomeriaan pup. Deze honden gedijen goed en hun lichaam functioneert optimaal als ze goede voeding krijgen. Goede voeding zorgt voor een algehele stimulans van het immuunsysteem van jouw Dwerg-Pomeriaan. Hun voeding moet zijn afgestemd op een hondenras van kleine afmetingen. Ze hebben een voeding nodig die rijk is aan eiwitten, calorieën, essentiële mineralen en vitaminen. Het is ook belangrijk om een voedingsschema aan te houden en de juiste hoeveelheid voer aan te bieden, passend bij de leeftijd en grootte van jouw hond. De voedingsbehoeften van een Dwerg Pomeriaan veranderen naarmate hij opgroeit. Naarmate de dwerg Pomeriaan pup ouder wordt moet je meer voeding kopen waardoor de prijs strijgt.

Prijs dwerg Pomeriaan

Dwerg Pomeriaans worden door geen enkele grote kennelclub erkend, omdat zij een kleinere versie van de Pomeriaan zijn. Dit vermindert echter niet hun prijs. Gemiddeld kost een Teacup Pomeriaan ongeveer 1.500 euro. Het bereik in prijs is echter vrij groot. Het bedrag dat jouw puppy kost zal afhangen van de afkomst en de kwaliteit van de ouders. Kleur en gezondheid zijn twee bijkomende factoren die de prijs zullen verhogen of verlagen. Pomeriaans die wit, effen zwart, of lavendel zijn, zijn het duurst. Effen bruine en roodgekleurde dwerg Pomeriaans zijn minder duur omdat deze twee kleuren meer voorkomen.

Meer leren?

Wil je meer weten over alle verschillende soorten Pomeriaan hondenrassen die er zijn, bekijk dan hier het handboek over de Pomeriaan.

Pomeriaan handboek downloaden