Pomeriaan keeshond

De Pomeriaan Keeshond is een hybride kruising van de Pomeriaan x Keeshond en kan als zodanig de uiterlijke kenmerken van één van beide of beide ouderrassen erven. De Pomeriaan Keeshond wordt beschreven als een “grote Pomeriaan”, met een schofthoogte van 6 tot 18 centimeter en een gewicht tussen de 3 en 45 pond.  Beide ouderrassen hebben een lange, weelderige, pluizige vacht en een staart die beschreven wordt als “als de pluimen van een dameshoed” en die minstens één keer over de rug krult. Hun gezichten hebben een vergelijkbare structuur met een lange, dunne, taps toelopende snuit die op een vos lijkt, kleine, gespitste oren die rechtop worden gehouden en donkere, heldere en amandelvormige ogen die een alerte uitdrukking geven. Zowel de Pomeriaan als de keeshond heeft een schaargebit, goed uitgebalanceerde, compact gebouwde lichamen (in verschillende maten natuurlijk) en dragen zichzelf zelfverzekerd.  

Wat is de prijs van Pomeriaan Keeshond Puppy’s?

Als je van het uiterlijk van Pomeriaan Keeshond kruising houdt, zul je blij zijn te weten dat de prijs voor puppy’s niet zo duur is, tussen de 300 en 700 euro. Soms kan de prijs oplopen tot 800 euro, maar over het algemeen zijn ze redelijk geprijsd. Wanneer je op zoek bent naar een Pomeriaan Keeshond, is het een goed idee om de fokker te bezoeken en te zien hoe ze met hun pups en hun ouders omgaan. De plaats moet schoon zijn, mag niet stinken, en de honden moeten schoon en gezond zijn. Het is ook een goed idee om meer te weten te komen over hun gezondheid. Wil je meer weten over de Pomeriaan en alle kruisingen die er zijn, bekijk dan hier het handboek over de Pomeriaan.

pomeriaan keeshond

Onderhoud van de Pomeriaan Keeshond

Jouw Pomeriaan Keeshond mix gezinslid valt in de categorie matig in onderhoud, met een matige mate van verharing waardoor ze niet-hypoallergeen is. Als zodanig zal ze minstens twee keer per week moeten worden geborsteld om losse haren, vuil, klitten en matten te verwijderen en om de oliën goed door haar vacht te verdelen. Ze moet indien nodig gebaad worden – dit kan wekelijks, maandelijks of driemaandelijks zijn, afhankelijk van haar activiteiten. Tijdens de wekelijkse borstelbeurten moet je haar oren controleren en schoonmaken met een watje en een goedgekeurde oorcleaner voor honden om infectie te voorkomen. Ook haar teennagels moeten wekelijks worden nagekeken en indien nodig worden bijgeknipt, tenzij ze door haar normale trainingsregime in staat is om de nagels te laten slijten. Tandartsonderzoek voor jouw Pomeriaan Keeshond kruising en -reiniging en minstens tweemaal per week thuis tandenpoetsen helpen de kans op parodontitis en het daarmee gepaard gaande tandverlies te verminderen. 

Pomeriaan x keeshond activiteiten 

Jouw Pomeriaan Keeshond mix heeft dagelijks ongeveer 30 tot 60 minuten gematigde lichaamsbeweging nodig. Dagelijkse stevige wandelingen, ravotten in het hondenpark of in de omheinde tuin in combinatie met interactieve spelletjes als apporteren en frisbee houden haar voldoende lichamelijk en geestelijk in beweging. Als de pomeriaan keeshond lange tijd alleen wordt gelaten, en als ze buiten in de tuin wordt gelaten zonder de mogelijkheid om te communiceren met haar geliefde menselijke familie, zal ze waarschijnlijk de vervelende gewoonte ontwikkelen om hinderlijk te blaffen. Dit kan een probleem zijn als je in een gebied woont waar geluidsoverlast beperkt is. 

keeshond pomeriaan

Pomeriaan x Keeshond Temperament 

Jouw Pomeriaan Keeshond harig familielid, kan de temperament kwaliteiten van een of beide ouderrassen erven. Dienovereenkomstig kan jouw huisdier zijn: aanhankelijk, alert, vriendelijk, zachtaardig, energiek, vrolijk, intelligent, speels, onafhankelijk, levendig, loyaal, sociaal en uitgaand. Vroege socialisatie is een sleutelelement in de opleiding van elke hond, en vroege socialisatie zorgt ervoor dat jouw Pomeriaan Keeshond mix zowel met kinderen als met vreemden goed kan opschieten. Ze is erg aanhankelijk met haar familie en wil graag bij hen zijn, ze verdraagt niet echt lange periodes van alleen zijn. Ze kan het ook redelijk goed vinden met andere honden, maar de kat van het gezin kan af en toe een speelse prooi worden. Haar intelligentie zorgt ervoor dat ze gemakkelijk getraind kan worden met positieve trainingsmethodes, maar let op, ze kan een blaffer zijn…wat het moeilijk maakt voor mensen die in een omgeving wonen waar geluidsoverlast beperkt is. Een goede training van de Pomeriaan Keeshond kan deze eigenschap temperen. 

Pomeriaan handboek downloaden