Pomeriaan kussen

In dit artikel alles over het vinden van een geschikt kussen voor jouw Pomeriaan. Pomeriaan honden zijn zeer kleine honden die zich goed aanpassen aan het leven op een appartement en zijn over het algemeen vrij energiearm. Ze liggen vaak te rusten en te kroelen. Met dit in gedachten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze een goed, stevig bed hebben om op te rusten, zodat ze geen pijn krijgen van hun frequente dutjes. Ze staan niet bekend als vernielzuchtig. Eigenaars kunnen er gerust op zijn dat hun investering in een goed bed niet zal worden verpest door overactieve kauwers. Ze zijn echter wel een harig ras dat veel haar kan verliezen. Een wasbaar en gemakkelijk schoon te maken bed zou bovenaan jouw prioriteitenlijstje moeten staan als je op zoek bent naar een honden kussen voor jouw Pomeriaan.

Eigen Pomeriaan kussen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om jouw Pomeriaan in jouw bed te laten slapen en je dit misschien al doet zonder problemen, zijn er enkele geldige redenen waarom het voor jouw Pomeriaan het beste kan zijn om zijn eigen kussen te hebben. Als een Pomeriaan in het bed van zijn baasje slaapt, heeft hij meer kans op problemen als hij overdag alleen thuis is. Als hij niet gewend is om in zijn eigen bed te rusten of een dutje te doen, kan het zijn dat hij niet tot rust komt als hij overdag in zijn eigen afgezette ruimte of hondenspeelplaats is. Dit kan leiden tot verlatingsangst. Omdat het zo’n klein speelgoedras is, kunnen en gebeuren er ongelukjes; een Pomeriaan kan van het bed vallen of per ongeluk omver worden gerold. Hoe meer een Pomeriaan toegang heeft tot het bed van een eigenaar, hoe groter de kans op een ongelukje dat door jouw matras heen sijpelt. Hierom is het goed jouw Pomeriaan een eigen kussen te geven van bijvoorbeeld Bol.com. 

pomeriaan kussen

Gezondheid en kussen

Omdat een Pomeriaan gevoelig is voor heupdysplasie en patella luxatie, heeft hij een echt goed Pomeriaan kussen nodig voor de juiste ondersteuning. De juiste ondersteuning van een kussen is belangrijk. Het belangrijkste element van een goed bed voor dit ras is dat het de juiste ondersteuning biedt. Eigenaren realiseren zich misschien niet hoe belangrijk dit is, omdat dit een klein ras is. Echter, de stress die het lichaam voelt is allemaal relatief.  Wanneer een Pomeriaan rust, moet het matras zich naar zijn lichaam plooien om zijn skelet goed te ondersteunen en de druk op zijn gewrichten te verlichten. Menselijke matrassen zijn te dik om dit op de juiste manier aan te bieden aan speelgoedrassen zoals de Pomeriaan. Een geschikt kussen zal de pomeriaan hierbij ondersteunen.

Veiligheid Pomeriaan kussen 

Het Pomeriaan ras heeft typisch een hoge behoefte om zich veilig en geborgen te voelen, een kussen kan hieraan bijdragen. Ze nestelen zich namelijk graag en kruipen graag tegen elkaar aan om zich beschermd te voelen; dit is voor veel Pomeriaans nodig om volledig tot rust te komen. Het hondenbed dat je voor jouw Pomeriaan kiest, moet de juiste afmetingen hebben. Of jouw Pomeriaan nu houdt van stootkussens om zijn hoofd te laten rusten, graag verhoogd ligt of de voorkeur geeft aan een vlakker oppervlak. Het zal dienen als zijn eigen privĂ©-ruimte waar hij kan ontsnappen aan de drukte en volledig tot rust kan komen om te rusten of te slapen. 

Pomeriaan kussen kopen

Bekijk hier de bestverkochte Pomeriaan kussens op Bol.com.