Pomeriaan pup

Pomeriaan pups zijn de zachtste, schattigste bolletjes vacht die je ooit zult aanraken of vasthouden. Toen mijn Pomeriaan net geboren waren, gaven we ze zoveel aandacht en zorgden we ervoor dat ze alles hadden wat ze wilden of nodig hadden. Nu ze volwassen zijn, hou ik nog steeds van ze met elke vezel van mijn wezen. Pomeriaan pups zijn natuurlijk geen ideale waakhonden, grotendeels door hun grootte. Ze zullen nog steeds al het mogelijke doen om je te beschermen als de situatie zich zou voordoen. Dat hoort allemaal bij houden van en geliefd worden door een Pomeriaan pup.

Pomeriaan pup – Hoog intelligentieniveau

Pomeriaan pups houden van uitdagingen en doen het goed in veel hondensporten. Ze hebben training nodig of ze zullen hun eigenaar trainen. Alle hondenrassen hebben hun eigen leerstijl en Pomeriaan pups vinden het heerlijk om nieuwe trucjes te leren. Ze pikken snel dingen op. Ondanks hun geringe grootte (wat ze zich eigenlijk niet realiseren), zullen Pomeriaans vaak de confrontatie aangaan met andere honden die veel groter zijn in omvang. Ze zullen nog steeds weigeren om zich terug te trekken. Pomeriaan pups, wit, zwart, bruin of welke kleur vacht zijn actief, speels en uiterst vriendelijk. Daarnaast zijn ze beschermend voor hun baasjes.

pomeriaan puppy

Pomeriaan puppy’s zijn avontuurlijk 

Het energieniveau van Pomeriaans pups is hoog en het zijn extreem avontuurlijke dieren. Wat betreft een eigenschap die je niet zou verwachten van een kleinere hond, het zijn uitzonderlijke waakhonden. Als ze iets verkeerds horen of zien in uw huis, zal hun luide blaf u snel doen komen aanrennen. Als er iemand aanbelt of op de deur klopt, zal het geblaf u waarschuwen. Of het nu een bekende of een vreemde is. Daar gaan al de deurkloppers. Als een Pom blaft, tenzij hij gezien kan worden, is het een groot afschrikmiddel. Als je Pomeriaan pup een vreemde is en hij wordt gezien kan het wel of niet genoeg zijn om hen af te schrikken.

Gezondheid Pomeriaan pup

Als je jouw Pomeriaan puppy bij een fokker hebt gekocht, zullen de meesten eisen dat je jouw nieuwe puppy binnen een bepaalde tijd naar de dierenarts brengt; dit is meestal 24 tot 72 uur. Dit is om er zeker van te zijn dat jouw dierenarts bevestigt dat de pup in goede gezondheid is volgens het contract dat je hebt gekregen. Gerenommeerde fokkers zullen schriftelijke gezondheidsgaranties hebben dat als er genetische gezondheidsproblemen worden gevonden. De pomeriaan pup kan worden teruggebracht en je een vervangende pup kunt krijgen.  Hoewel het heel gebruikelijk is dat pomeriaan eigenaars een puppy niet willen ruilen, omdat ze al verliefd zijn geworden, is het belangrijk om de gezondheidsstatus van jouw Pom te kennen. 

Voeding en gewicht pup

Als Pomeriaan puppy’s niet vaak genoeg eten, bestaat het risico op hypoglykemie, dat is een snelle daling van de bloedsuikerspiegel. Tekenen hiervan zijn zwakte, slaperigheid en verwardheid. Lichte gevallen kunnen worden behandeld door een beetje honing op het tandvlees te wrijven; matige tot ernstige gevallen kunnen levensbedreigend zijn en vereisen onmiddellijke hulp van een dierenarts. Bovendien kan een lege maag leiden tot het overgeven van maaggal. Nieuwe Pomeriaan pups die 8 of 9 weken oud zijn, moeten de eerste maand vrij gevoed worden. Dit betekent dat er altijd vers voedsel beschikbaar moet zijn. Pomeriaan Puppy’s van 12 weken en ouder moeten 3 maaltijden per dag krijgen,. Plus een minimum van 4 tussendoortjes. Dit schema wordt vaak aangehouden tot de volwassenheid. 

puppy pomeriaan

Hoeveelheid voeding

Hoewel jouw Pomeriaan puppy vaak moet eten, zal het om een zeer kleine hoeveelheid voedsel gaan. Een puppy van slechts enkele kilo’s zal slechts 1/4 tot 1/2 kopje per dag eten. Dat betekent dat die hoeveelheid moet worden verdeeld over 3 maaltijden. Als je eenmaal een uitstekende voeding hebt uitgezocht (meer daarover), kijk dan op de verpakking; dit is de allerbeste richtlijn. Die is gebaseerd op gewicht. Er zijn veel eigenaars die het moeilijk hebben met hun volwassen Poms, en wensen dat ze opnieuw konden beginnen en de dingen vanaf het begin beter konden doen. Zorg er dus voor dat je de tijd neemt om de absoluut beste voeding te kiezen, nu jouw Pomeriaan pup nog jong is. 

Dierenarts

Aangezien de tijdsinterval van een dierenarts afspraak maken voor jouw nieuwe Pomeriaan pup erg klein is, zal je de dierenarts al gekozen willen hebben. Als je kunt al een afspraak gemaakt hebben voordat je de nieuwe pup ophaalt. Hoeveel dit kost hangt per dierenarts af. Wanneer je geen bruine, zwarte of witte pup haalt is dit extra belangrijk. De beste dierenarts voor jouw nieuwe Pomeriaan puppy is misschien niet de dichtstbijzijnde. Het kan gunstig zijn om te kiezen voor een dierenarts die ervaring heeft met rassen zoals de Pomeriaan pup is.

Pomeriaan Puppy in het nieuwe huis

Alleen al het thuisbrengen van jouw Pomeriaan pup is een gebeurtenis. Hoewel het erg verleidelijk zal zijn om hem op schoot te knuffelen terwijl je naar huis wordt gereden, is dit ongelooflijk gevaarlijk. Je zult een passend formaat verhoogde autostoel voor jouw pup willen hebben. Er is ongetwijfeld veel opwinding voelbaar als je voor het eerst met je Pomeriaan door de deur loopt. Beperk het begroeten tot de directe familie. Laat iedereen de Pomeriaan pup één voor één begroeten. Geef de puppy niet hoog door; laat dit met mensen op de knieën doen. Al die commotie kan erg overweldigend zijn voor een Pomeriaan puppy die net zijn moeder en nestgenootjes heeft verlaten. 

pomeriaan pup

Pomeriaan en blaffen

Pomeriaan pups zijn van nature erg onstuimig en dat is te merken want ze blaffen veel. Er zijn echter ook andere redenen waarom ze als grote blaffers worden geclassificeerd. Ze zijn uiterst loyaal en fel beschermend voor hun eigenaars. Soms zal er een reden zijn voor hun geblaf. Bijvoorbeeld, als ze blaffen naar:
– Eekhoorns
– Katten
– Mensen die langs jouw huis lopen (met of zonder hond)
– Soms zullen ze naar je blaffen als ze te opgewonden raken.

Mijn ervaring is dat ze dat vaak doen om je te waarschuwen en je zo veilig te houden. Ze willen gewoon het allerbeste voor hun menselijke ouders. Probeer bij het opvoeden van jouw Pomeriaan pup het blaffen te verminderen. 

Wil je meer weten over alle soorten Pomeriaan die er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een Pomeriaan pup, bekijk dan hier het Pomeriaan Handboek.

Pomeriaan handboek downloaden