Pomeriaan grijs

Grijze Pomeriaans zijn kleine hondjes die lief en schattig zijn en een goede keuze vormen voor nieuwe baasjes. Elke hond is uniek en mooi op zijn eigen manier, maar welke kleur moet je nemen voor jouw nieuwe pup? Pomeriaan kleuren variƫren van wit tot zwart, met een verscheidenheid aan tinten daartussen. Sommige honden worden zelfs geboren met twee of drie verschillende kleurslagen op hetzelfde lichaam! Bij het beslissen over een puppy lijkt het misschien gemakkelijk om te kiezen welke kleur Pomeriaan je wilt, maar het is niet altijd zo eenvoudig. De meest populaire gekleurde Pomeriaans zijn oranje en oranje sable omdat ze warm en uitnodigend zijn. Als je een meer uniek gekleurde hond dan deze wenst zoals de grijze Pomeriaan of de grijs zwarte Pomeriaan pup dan is opvoeden hetzelfde.

Het kiezen van een grijze kleur: wat je moet weten

Als het gaat om Pomeriaan kleuren is er een andere tint grijs voor elk type mens. De meeste kleuren in deze lijst (b.v. rood, oranje, chocolade) zijn heel gezond. Echter, je moet je bewust zijn van de gezondheidsproblemen met verdunde kleuren (bijv. blauw en bever). Verdunde kleuren worden in verband gebracht met alopecia, haaruitval en een droge huid. Doe uitgebreid onderzoek naar fokkers van merle Pomeriaans. Als een fokker double merle pups verkoopt, vermijd hen dan. Deze puppy’s hebben waarschijnlijk auditieve en visuele problemen. Je moet rekening houden met een klein prijsverschil voor elke kleur grijs. Traditioneel gekleurde Pomeriaans is te kopen tussen de 1,000 en 1,500 euro. Zeldzamere pomeriaan kleuren zoals zwart, gestroomd, wit, grijs en grijs zwart hebben een groter prijskaartje bij het kopen namelijk richting 1.500 tot 2.000 euro.

pomeriaan grijs

Grijze Wolf Sable Pomeriaans

Het zwartgrijze Pomeriaan wolf sable patroon wordt veroorzaakt door het wolf sable gen; hetzelfde gen dat bij Keeshonden voorkomt. Net als bij Keeshonds, moeten er zichtbare lichtere “brillen” rond de ogen van de hond zijn, wat bewijst dat het wolf sables zijn en geen zware oranje sables. Grijs zwarte wolfkleurige Pomeriaans hebben een grijze ondervacht en de beschermharen zijn grijs met zwarte puntjes. De grijze ondervacht en de dekharen van de Pomeriaan kunnen in kleur variĆ«ren van zilverachtig gebroken wit tot lichtgrijs. De wolf sable Pomeriaan kleurt grijs en mag geen zweem van oranje in zijn vacht hebben. Fokkers registreren soms ten onrechte een grijze Pomeriaan pup als wolf sable. Oranje sable puppies lijken vaak grijzer dan oranje met zes weken. Maar als ze volwassen worden, komt het oranje door. Ervaren fokkers weten dat ze achter de oren moeten kijken. De huidige zwartgrijze Pomeriaan kleur van het haar achter de oren van een puppy is een redelijk nauwkeurige gids voor de volwassen vachtkleur van de Pomeriaan puppy.

Meer weten?

Wil je meer weten over de grijze Pomeriaan, bekijk dan hier het handboek over de Pomeriaan.

Pomeriaan handboek downloaden