Pomeriaan karakter

In dit artikel alles over het karakter van de Pomeriaan. De Pomeriaan is een echte speelgoed hond. Met een ideale hoogte van acht tot elf centimeter en een gewicht van slechts één tot drie kilogram. Ook is het karakter van de pomeriaan leuk. Ze zijn vaak al volgroeid als ze zeven tot tien maanden oud zijn. Pomeriaans zijn meestal gemakkelijk te houden, hoewel sommige pietluttige eters zijn. Ze hebben niet de neiging tot zwaarlijvigheid, waarschijnlijk vanwege hun actieve aard. De dubbele vacht vereist wel enige regelmatige verzorging. Een- of tweemaal per week, met dagelijkse sessies tijdens het verharingsseizoen. Verder hebben de Pomeriaanse hondenrassen een relatief makkelijk opvoedbaar karakter. 

Hoe ziet een Pomeriaan eruit?

Naast het Pomeriaan karakter is het uiterlijk belangrijk. De Pomeriaan is gemakkelijk te herkennen aan de weelderige pluizige dubbele vacht en vossengezicht met waakzame, gespitste oren. De lichaamsvorm is tamelijk vierkant. De pluizige staart krult omhoog en over de rug. Een dikke kraag rond de hals completeert het beeld van een hond die de sneeuw van Noord-Duitsland aan zou kunnen. Het hoofd is enigszins rond met een duidelijke snuit. De Pomeriaan is er in een prachtige reeks kleuren. Een rijke rode kleur wordt het meest geassocieerd met het ras, maar alles van zwart tot wit tot sabel en schakeringen daartussen zijn aanvaardbaar, zelfs chocolade. Dan nu meer over het karakter van de Pomeriaan.

pomeriaan karakter

Karakter van Pomeriaan

Pomeriaans zijn over het algemeen parmantige, vriendelijke hondjes met een goed karakter. Ze lijken zich niet te realiseren dat ze klein van gestalte zijn en zullen af en toe grote honden aanpakken of hen op zijn minst verbaal bedreigen! Het zijn actieve hondjes die dagelijks beweging nodig hebben. Al is het maar een blokje om. Ze zijn behoorlijk intelligent en doen het goed in gehoorzaamheidswedstrijden, ondanks een klein onafhankelijk trekje. Naarmate ze ouder worden zijn ze meer bereid om echte schoothondjes te worden. Pomeriaans zijn vaak goede waak- en alarmhonden en kunnen geneigd zijn tot overmatig blaffen. In hun Pomeriaanse karakter zit dat ze over het algemeen goed met kinderen zij. Kinderen moeten erop worden gewezen dat dit kleine honden zijn en niet zo stevig als de grotere rassen.

Hoe te leven met het karakter

Naast het karakter te weten is het ook goed om te weten hoe je het beste uit het karakter van de Pomeriaan kunt halen. Ondanks hun kleine gestalte hebben Pomeriaans regelmatige lichaamsbeweging nodig en doen ze het goed op training. Ze zijn zeer intelligent en vinden het leuk om kunstjes te leren en op te treden. Pomeriaans schieten over het algemeen goed op met andere huisdieren. Voorzichtigheid is geboden bij het mengen van een speelgoedras met grote rassen die een speelgoedhond per ongeluk zouden kunnen verwonden. Als ze met kinderen worden grootgebracht doen ze het heel goed. zo niet, dan kunnen ze gereserveerd zijn. Kinderen moeten eraan worden herinnerd dat deze kleinere honden niet zo stevig zijn als grotere honden. Interacties moeten onder toezicht worden gehouden. Pomeriaans zijn uitstekende waakhonden met hun waakzame houding en hun neiging tot blaffen. Pomeriaans zijn zeer goede metgezellen voor oudere mensen vanwege hun waakzaam karakter en hun kleine formaat.

karakter pomeriaan

Agressief karakter Pomeriaan?

Sommigen vragen zich af of een Pomeriaan een aggresief karakter heeft. En als dat zo is dit, deze hond op de een of andere manier onstabiel is of op een andere manier met emotionele problemen te maken heeft. Dit soort gedachten wordt het vaakst gezien bij oudere, geadopteerde Pomeriaans. Het antwoord op de vraag “kan dit worden opgelost?”, is dat het echt allemaal afhangt. Het hangt af van de mate waarin:
– een Pomeriaan agressief gedrag vertoont
– wat hij doet
– hoe vaak de gebeurtenissen zich voordoen
– of de eigenaar in staat is om voor dit probleem te trainen
– of het haalbaar is om er een professionele trainer bij te betrekken, mocht dat gerechtvaardigd zijn.

Voor meer informatie over het karakter van de Pomeriaan pup en de gedragsproblemen die wel eens voor doen klik hier. 

Pomeriaan handboek downloaden