Pomeriaan prijs

Pomeriaan prijzen kunnen sterk variëren, met meerdere variabelen die een impact kunnen hebben. Een Pomeriaan kan worden verkregen van een fokker voor ergens tussen de 500 en 6.000 euro, hoewel ze het meest worden gezien tussen de 800 en 2.000 euro. Speciale Pomeriaans zoals de zwarte Pomeriaan of de mini Pomeriaan kunnen meer kosten. Ook Pomeriaan honden met een stamboom hebben gemiddeld een hogere prijs. Verwacht daarbovenop dat je het eerste jaar minstens 1.000 euro uitgeeft voor de initiële kosten van hondenbezit zoals de voerbak, speelgoed, beddengoed en gezondheidszorg + de kosten van het opvoeden van een puppy. Zo weet je ongeveer de gemiddelde prijs van een Pomeriaan hond. 

Prijs Pomeriaan – Kwaliteit hond

De zogenaamde kwaliteit van een hond is een van de grootste invloeden op de Pomeriaan prijs. Kwaliteit weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de gezondheid, persoonlijkheid of het gedrag van een hond. Hoewel gezondheid wel een rol speelt bij het bepalen van de kwaliteit van een hond. In plaats daarvan verwijst kwaliteit naar hoe goed de hond naar verwachting zal presteren in conformiteitswedstrijden en hoe goed verwacht kan worden dat hij andere honden voortbrengt die hetzelfde doen. Gemengde rassen, of honden die een mix zijn van Pomeriaan en een ander ras, worden beschouwd als de laagste kwaliteitsgroep en zijn betaalbaarder dan raszuivere Pomeriaans. Hierdoor kunnen ook prijsverschillen bij de pomeriaan ontstaan.

pomeriaan prijs

Gezondheid Pomeriaan pups en prijs

Gezondheid en gebreken zullen een invloed hebben op de gemiddelde prijs van een Pomeriaan. Gerenommeerde fokkers zullen een lijst van de gebreken van de hond en de resultaten van de gezondheidstests verstrekken om je te helpen begrijpen waarom de hond niet geschikt is als huisdier. Ze zullen meestal ofwel de hond steriliseren of castreren vóór de verkoop of je verplichten dit te doen nadat je de hond hebt gekocht. Als ze al verkocht worden (veel fokkers kiezen ervoor om zelf voor deze honden te zorgen), zijn honden van showkwaliteit met ernstige gezondheidsproblemen over het algemeen goedkoper. Binnen elk van deze groepen hebben de mate van overeenstemming met de rasstandaard, de stamboom en de gezondheid allemaal invloed op de prijs van een Pomeriaan.

Pomeriaan bij de fokker kopen

Geografische locatie speelt een rol in de prijzen van Pomeriaan puppy’s. Locatie is niet alleen van belang voor onroerend goed; waar een fokker woont kan een dramatische invloed hebben op de prijs van hun puppy’s. Ten eerste moeten fokkers in staat zijn om hun kosten te dekken. Als de kosten van levensonderhoud in een gebied hoog zijn, moeten fokkers meer in rekening brengen om te kunnen blijven fokken. Fokkers in gebieden met meer regels voor het fokken van dieren zullen hun honden duurder moeten prijzen om de kosten te dekken om aan die regels te voldoen. De markt in een regio maakt ook een verschil. Een grote vraag naar mini pomeriaans of gewone Pomeriaan pups leidt tot hogere Pomeriaan prijzen. 

Pomeriaan bij het asiel kopen

Asiel Pomeriaans zijn goedkoper in prijs om te kopen dan het adopteren van een puppy. Dierenasiels zijn een stuk goedkoper en adoptiekosten variëren meestal tussen de 200 en 400 euro, hoewel er veel Pomeriaans zijn die voor minder dan 100 euro gemiddeld geadopteerd kunnen worden. Adoptie kosten omvatten meestal geen genetische testen of registratie papierwerk, maar ze omvatten vaak wel de kosten van castratie of sterilisatie, de leeftijd passende vaccinatie, en microchippen. Geredde honden komen meestal niet met een gezondheidsgarantie, gelukkig zijn veel dierenasiels bereid om je te helpen dekken met dure en onverwachte medische behandeling als je de Pomeriaan prijs niet zelf kunt betalen. 

prijs pomeriaan

Pomeriaan bij de dierenwinkel kopen

Dierenwinkels vragen doorgaans een hogere prijs dan een fokker, voor een Pomeriaan puppy die niet uit kampioenslijnen of stamboom komt. Puppy’s gekocht in een dierenwinkel zijn meestal even duur of duurder dan honden gekocht bij fokkers. Ondanks het feit dat deze puppy’s bijna uitsluitend afkomstig zijn van puppy-molens en andere fokkers van lage kwaliteit. Deze puppy’s zijn over het algemeen slecht gesocialiseerd en zijn niet gefokt om gezondheidsproblemen te voorkomen. Hoewel er meestal een gezondheidsgarantie is, geldt deze vaak slechts in een beperkt aantal situaties. Deze belooft deze meestal alleen de vervanging van de puppy waar je van bent gaan houden, in plaats van hem de nodige verzorging te geven.

Meer leren?

Wil je meer weten over alle verschillende zaken waar je bij een Pomeriaan op moet letten, zoals prijs, opvoeden en verzorging? Bekijk dan hier het Pomeriaan handboek, vol handige info voor de Pomeriaan

Pomeriaan handboek downloaden