Pomeriaan tuig

Een tuig moet de Pomeriaan veiligheid bieden en tegelijkertijd comfortabel en gemakkelijk door de eigenaar aan te doen zijn. Dit zijn de drie belangrijkste factoren van een tuigje. Het kan lastig zijn om een goed tuigje voor de pomeriaan te vinden. Zijn pluizige krullende vacht kan bekneld raken in een tuigje met rits of met te veel gespen. Te veel gespen en clips vertragen het aantrekken van een Pomeriaan tuigje. Daarnaast zijn ze ook erg oncomfortabel. 

Waarom geen Pomeriaan halsband maar tuig?

Waarom een tuig voor de Pomeriaan in plaats van de halsband? Het dragen van een halsband is geen ideale keuze voor de meeste Pomeriaans. Voortdurend gebruik van een halsband zal de volle, dikke vacht beschadigen. Halsbanden zijn ook een veiligheidsrisico. Het is niet ongehoord dat honden hangend aan hun halsband worden aangetroffen. Gewetensvolle eigenaars zullen ervoor zorgen dat hun Pomeriaan een microchip heeft voor een veilige en permanente identificatie. Als jouw hond een halsband moet dragen beperk het gebruik dan tot uitstapjes. De halsband en het tuigje werken goed samen wanneer je jouw geliefde Pomeriaan meeneemt voor een wandeling. Zijn ID-tags zullen aan zijn halsband worden bevestigd voor het geval hij erin slaagt te ontsnappen. Dit is vooral belangrijk als hij zich in een vreemde buurt bevindt.

Bekijk hier de bestverkochte Pomeriaan tuigjes op Bol.com.

tuig pomeriaan

Gevaar halsband

Tuigjes zijn beter voor Pomeriaanse rashonden. Pomeriaans zijn vatbaar voor een genetische medische aandoening die een ingeklapte luchtpijp wordt genoemd. De ringen van de luchtpijp klappen naar binnen. Dit kan worden veroorzaakt door een degeneratie van het gebied of kan worden veroorzaakt door een ruk aan zijn nek of een ander soortgelijk probleem. Zelfs als dit probleem niet genetisch is bepaald bij Pomeriaans zijn alle leden van dit ras uiterst gevoelig voor nekletsels. De luchtpijp van jouw hond is volledig omgeven door kraakbeenringen die vrij gemakkelijk kunnen worden verpletterd. Als er ringen breken en naar binnen bewegen wordt de ademhaling van jouw Pomeriaan belemmerd en dat kan zeer pijnlijk zijn. Dit kan voorkomen worden met een tuigje voor jouw Pomeriaan.

Wat is het doel van het Pomeriaaneraniaan tuigje?

Een tuigje raakt nooit de nek van jouw Pomeriaan. Het loopt langs de rug, schouders en borst van jouw huisdier. Wanneer de riem gespannen is, wordt die extra druk door het lichaam verspreid in gebieden die veel taaier zijn (zoals botten in plaats van alleen kraakbeen). Jouw hond kan die druk gemakkelijk verdelen in plaats van dat het lasergericht is op zijn nek. Zodat er minder problemen ontstaan. Het juiste tuigje houdt jouw Pomeriaan veilig en het geeft jou veel meer controle. In vergelijking met het gebruik van alleen een halsband en riem. Sommige eigenaars zijn bezorgd over het gebruik van een tuigje omdat ze er in het verleden slechte ervaringen mee hebben gehad. Het beste tuigje voor kleine honden zoals de pomeriaan heeft geen halsband nodig. 

pomeriaan tuig

Auto tuig Pomeriaan

Een hondeneigenaar moet rekening houden met de veiligheid van zijn Pomeriaan wanneer hij in de auto zit. Het goede nieuws is dat er een verscheidenheid aan Pomeriaan tuigjes zijn die kunnen worden omgebouwd tot veilige bevestigingspunten voor in de auto. Om jouw aandacht op de weg te houden, terwijl je weet dat jouw huisdier veilig op de achterbank van de auto is vastgemaakt, kun je een speciaal tuigje kopen. Dit kan zowel dienen als autogordel en als wandeltuigje. Kies een tuigje dat voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt om geld te besparen. Het is niet nodig om een Pomeriaan tuigje voor in de auto te kopen en een ander voor wandelingen.