Pomeriaan kopen

In dit artikel alles over het kopen van een Pomeriaan en wat daar allemaal bij komt kijken. De Pomeriaan is een parmantig en brutaal hondenras met een lange vacht en een kenmerkende nekkraag. De hond is afkomstig uit wat nu Duitsland en Polen is. Dit ras, ook wel Pomeriaan genoemd, is over het algemeen vriendelijk maar kan soms bazig zijn. Toch is hij zeer trouw aan zijn dierbaren en kan een effectieve waakhond zijn, ondanks zijn kleine gestalte. Met de juiste training kan de Pomeriaan een uitstekende metgezel zijn. Hoewel deze hond niet voor iedereen geschikt is. Gezinnen met jonge kinderen zijn misschien niet het ideale thuis voor een Pomeriaan. Het ras schiet vaak goed op met oudere en rustigere kinderen. Waar moet je op letten bij het kopen van een Pomeriaan?

Voor het kopen van een Pomeriaan?

Denk je dat een Pomeriaan de juiste hond voor jou zou kunnen zijn? Weet je niet zeker wat de prijs van een Pomeriaan is en waar je een Pomeriaan kunt kopen? Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van een Pomeriaan aan je familie, moet je eerst de kosten overwegen om de hond zelf te kopen. Je zal ook de kosten moeten overwegen om alle andere benodigdheden te krijgen die je nodig hebt om je pup een geschikt thuis te bieden. Er zijn ook doorlopende kosten die je gaat maken tijdens de verzorging van jouw pup. Deze kosten zijn gedurende zijn hele leven. Waar moet je allemaal op letten voordat je besluit een Pomeriaan te kopen?

pomeriaan kopen

Beweging Pomeriaan

Pomeriaans hebben een gemiddeld energieniveau dat niet onderschat mag worden. Dit is goed om te weten voordat je een Pomeriaan gaat kopen om de reden dat het kleine honden zijn. Ze moeten minstens een uur per dag lichaamsbeweging krijgen. Dit is inclusief wandelen en spelen met speelgoed. Ze moeten ook de kans krijgen om elke dag vrij rond te rennen (en daar hebben ze niet veel ruimte voor nodig). Bovendien kan puzzelspeelgoed helpen bij de mentale stimulatie die Pomeriaans nodig hebben. Hoewel Pomeriaans het redelijk goed doen bij koud weer, kan hun dikke vacht ervoor zorgen dat ze oververhit raken bij warm weer. Dus ook al hebben ze over het algemeen een goed uithoudingsvermogen, beperk buitenactiviteiten tot korte sessies in de hitte. Zorg er ook voor dat je jouw Pomeriaan beschermt tegen roofdieren, inclusief grote vogels, als ze buiten zijn. Heb jij tijd om elke dag minimaal een uur te besteden? Als dit niet het geval is, is een Pomeriaan niet voor jou een geschikte hond om te kopen.

Huisdierenverzekering Pomeriaan kopen

Wanneer je een Pomeriaan gaat kopen is het goed om een huisdierenverzekering te overwegen. Als jouw huisdierenverzekering onderzoekskosten dekt en jouw hond moet worden onderzocht, is er een goede kans dat jouw polis deze kosten zal vergoeden op basis van jouw polisgegevens. Als je echter een nieuwe klant bent zullen dierenartskosten pas worden gedekt na de vastgestelde wachttijden van jouw polis. Aanmelden als je een bestaand gezondheidsprobleem hebt zal daarom niet helpen. Al bestaande aandoeningen worden niet gedekt door de huidige huisdierverzekeringen. Dus bedenk bij het kopen van jouw Pomeriaan of je een huisdierenverzekering wilt kopen. 

Benodigheden Pomeriaan kopen

Er zijn nog andere kosten waarmee je rekening moet houden wanneer je een Pomeriaan puppy gaat kopen. Vergeet niet dat de aanschaf prijs van jouw nieuwe hond niet de enige kostenpost is. Je moet er ook voor zorgen dat je alle benodigdheden hebt die nodig zijn om voor hem te zorgen. Dit omvat:
– Voeding voor jouw Pomeriaan
– Traktaties / snacks
– Kommen
– Speelgoed
– Een kennel
– Een bed / mand
– Een riem
– Een halsband
– Een drinkbak
– Een tuigje
– Een tag
– Een hondentas
– Basis verzorgingsbenodigdheden zoals een kam, schaar, shampoo etc
– Schoonmaakbenodigdheden
– Een boek vol informatie over dit ras
– Alle opslag en organisatorische items die je nodig hebt voor al deze dingen.

Bovendien moet je voordat je een Pomeriaan pup gaat kopen ervoor zorgen dat jouw huis puppy-proof is voordat ze arriveren. En zo zijn er nog meer accessoires en benodigdheden die je nodig hebt.

kopen pomeriaan

Besparen op benodigdheden

Er zijn verschillende manieren waarop je extra kunt besparen op Pomeriaan benodigdheden. Als het op benodigdheden aankomt, koop dan puppybenodigdheden voordat je jouw Pomeriaan puppy koopt. Zo kan je prijzen vergelijken en spullen kopen als ze in de aanbieding zijn. Koop later zoveel mogelijk in bulk. Koop vervangingsspullen voordat je ze nodig hebt. Op deze manier kan je in de uitverkoop gaan kopen in plaats van de volle prijs te betalen wanneer het vervangen van benodigdheden noodzakelijk wordt. Neem deze tips mee als je een Pomeriaan wil aanschaffen.

Meer kosten

Houd ook rekening met de volgende kosten als je een Pomeriaan gaat kopen. Als je bijvoorbeeld niet wilt dat jouw huisdier de hele dag alleen is moet je betalen voor een hondendagopvang of een hondenuitlaatservice. Als je zonder jouw hond reist, moet u misschien betalen voor een pension of een dierenoppas. Als je met jouw hond reist, zijn er allerlei extra dingen nodig, zoals een autotuigje en een paspoort. Bovendien brengen huisdieren soms schade toe aan onze spullen of huizen. Het kan zijn dat je uiteindelijk een onbekend bedrag kwijt bent aan reparatie of vervanging van de schade. Of het nu gaat om een paar euro voor een aangevreten rol keukenrol of duizenden voor een omgevallen tv, de kosten lopen op. Let hierop bij het kopen van een Pomeriaan. Wil je meer weten over alle kosten en het kopen van een Pomeriaan, bekijk dan hier het handboek over de Pomeriaan

Waar een Pomeriaan kopen?

Er zijn een paar manieren waarop je kunt besparen bij het kopen van jouw Pomeriaan puppy.

Er zijn manieren waarop je kunt helpen ervoor te zorgen dat je niet meer uitgeeft dan nodig is wanneer je jouw nieuwe Pomeriaan krijgt. Zo zijn bijvoorbeeld asiels goedkoper dan honden van fokkers. Als je toch kiest voor een Pomeriaan van een fokker met een stamboom, is het de moeite waard om vooraf meer uit te geven. Dit zal je in staat stellen om een Pomeriaan te krijgen die gefokt is uit genetisch geteste ouders. Pomeriaans van fokkers zullen een grondig gezondheidsonderzoek hebben ondergaan om de kans op kostbare gezondheidsproblemen op de lange termijn te minimaliseren. Het kopen van een volwassen Pomeriaan hond is betaalbaarder in termen van de hond zelf. 

kopen van een pomeriaan

Ergens anders een Pomeriaan kopen

Waar je een Pomeriaan gaat kopen kan een verschil maken in de prijs van de hond. Het kan voordeliger zijn om een Pomeriaan pup of volwassene verder weg te kopen dan bij jou in de buurt. Wees niet bang om te zoeken naar Pomeriaans buiten jouw regio als deze een hoge kosten van levensonderhoud heeft. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de kosten van je eigen reis en het vervoer van de hond. Dit zijn verborgen kosten die voorkomen dat daadwerkelijk geld bespaart. Koop ook nooit een Pomeriaan zonder hem en zijn ouders eerst te hebben ontmoet, hoe goedkoop je de Pomeriaan ook kunt kopen. Na aanschaf is het zaak de Pomeriaan pup op te voeden. Wij raden hiervoor het Pomeriaan Handboek aan.

Pomeriaan handboek downloaden