Pomeriaan boek

In dit artikel alles over het beste boek voor de pomeriaan voor een optimale verzorging en opvoeding. Pomeriaans zijn meer dan alleen maar schattige pluizenbolletjes. Ze zijn er al eeuwenlang en hebben vele kunstenaars geïnspireerd om meesterwerken te creëren in hun naam. Maar voordat een Pomeriaan een artistieke muze wordt, zijn ze nog steeds bezig om het leven als pup te ontdekken. Puppy’s wegen slechts een paar ons en passen in de palm van je hand. Gedurende het eerste jaar groeien Pomeriaans snel uit tot miniatuur leeuwen van genegenheid en springerig amusement. Om meer te weten te komen is een boek over de Pomeriaan erg handig om te hebben. 

Boek – Geschiedenis Pomeriaan

Een boek over het opvoeden van de Pomeriaan start vaak met een stukje geschiedenis. Want waar komt deze hondensort vandaan? Eén blik op hun dikke vacht en je kunt het al raden: de oervoorouders van de Pomeriaan kwamen uit het noordpoolgebied! Ze zijn een geminiaturiseerde versie van de Spitz honden die nauw verwant zijn aan de husky en malamutes. Nadat ze werden gefokt tot hun kleinere formaat, kregen ze de naam ” Pomeriaan ” van de regio Pommeren, nu een deel van West-Duitsland en Polen. Pomeriaan honden hebben koninklijke wortels. Op vakantie aan het eind van de 19e eeuw was Koningin Victoria zo onder de indruk van deze pluizige pups, dat ze er een paar meenam. Ze begon ze te fokken en presenteerde ze in Best in Shows. Koningin Victoria won heel wat wedstrijden dankzij de behendigheid en onberispelijke presentatie van dit ras. In boeken over de pomeriaan kan je meer vinden over de geschiedenis van deze hond.

pomeriaan boek

Uiterlijk Pomeriaan

In een goed Pomeriaan boek is alles te vinden over het uiterlijk van de Pomeriaan. Ze worden zo’n 6 tot 7 cm hoog en wegen tussen de 3 en 7 pond. Met een gezicht vol uitdrukking, zijn Pomeranians kleine, compacte honden met een dikke vacht. Hun vacht is dubbel vachtig, met een korte ondervacht en een langere bovenvacht. Ze hebben ook een herkenbare gepluimde staart die specifiek is voor het ras. Er zijn 23 kleuren Pomeriaan bont erkend. Deze brede variëteit van het ras betekent dat elke Pom voorbestemd is om enigszins uniek te zijn. Hoewel de meeste komen in een oranje-rode tint. Voor meer informatie over het uiterlijk van de Pomeriaan kan je het hand boek bekijken. Dit boek staat vol met must have informatie voor het opvoeden en verzorgen van dit hondenras.

Alle Pomeriaan Benodigdheden 

Temperament 

Met een grote hondenpersoonlijkheid, zijn Pomeriaans zeer intelligent en zich bewust van alles wat er om hen heen gebeurt. Door hun grootte zijn ze blij als binnenpuppy en houden ze van gezelschap. Hoewel ze klein zijn, hebben Pomeriaan de neiging om met een zelfverzekerde en trotse tred te lopen. Voor meer informatie over het temperament van de Pomeriaan kan je het Pomeriaan hand boek bekijken.

Pomeriaan boek – Verzorging en gezondheid 

Er is veel te vertellen over de verzorging van de Pomeriaan, wat je ook terug kan vinden in een geschikt boek. Als pup hoeven Pomeriaan honden slechts minimaal gewassen en geborsteld te worden. Naarmate ze volwassener worden, heeft hun vacht echter aandacht nodig. Naast het regelmatig borstelen van de Poms om te voorkomen dat het haar gaat klitten, is het raadzaam om:
– Regelmatig naar een professionele trimsalon te gaan om de nagels te knippen
– De oren schoon te maken
– De vacht te laten trimmen.

De klassieke teddybeer snit is een schattige optie voor een Pom. Lees het hoofdstuk verzorging in het Pomeriaan boek veelvuldig!

Pomeriaan boek – Training

Als je een Pomeriaan pup hebt moet je het hand boek raadplegen voor welke training je kan gebruiken voor jouw pup. Pups moeten vroeg en vaak worden getraind in het lopen aan de lijn. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze een makkelijk doelwit voor grotere honden of zelfs roofdieren. Ze moeten ook geleerd worden te komen als ze worden geroepen. Net zo belangrijk is het om jouw Pom te leren op te houden met springen. Hun gewrichten raken gespannen als ze springen, dus overweeg een hondentrap die naar de bank of het bed gaat als ze daar welkom zijn. Neem het boek mee als je jouw Pomeriaan gaat trainen.

Pomeriaan handboek downloaden 

 

Leven met een Pomeriaan

Pomeriaans zijn perfect voor een gezinsleven, zolang de kinderen oud genoeg zijn om niet te veel te ruziën. Pomeriaan puppy’s zijn erg klein en kwetsbaar. Jonge kinderen kunnen een kleinere hond onbedoeld pijn doen zonder dat ze het beseffen. Vanwege hun grootte kan het leven in de stad of voorsteden goed werken voor deze kleine pups. Poms kunnen binnenhuis honden zijn, zolang ze korte wandelingen en binnenhuis beweging krijgen. Tenslotte, vanwege hun grote persoonlijkheid, zijn het verrassend uitstekende waakhonden! Wil je meer weten over het leven met de Pomeriaan, bekijk dan het hand boek!

boek pomeriaan

Een Pomeriaan puppy kopen

Kiezen voor adoptie of een fokker voor jouw nieuwe Pomeriaanpup is een persoonlijke keuze die onderzoek vereist. Gelukkig zijn er veel bronnen die je kunnen helpen bij het vinden van een reddingstehuis of fokker die gezonde, ethisch verantwoorde Pomeriaan puppy’s aanbiedt. Zo kan je ook in Pomeriaan boeken lezen hoe je een geschikte fokker kunt herkennen. Weten wat je te wachten staat wanneer je een Pomeriaan puppy koopt is een belangrijke stap in het zijn van een verantwoordelijke huisdiereigenaar. Of je nu een verantwoordelijke fokker vindt of van plan bent een pup te adopteren. Het is aan jou om voorbereid te zijn op een energieke en vriendelijke aanwinst voor je huishouden. Voor meer informatie over het kopen van een puppy bekijk hier het Pomeriaan Handboek.

Pomeriaan handboek downloaden