Pomeriaan zwart

De zwarte Pomeriaan is een schattige pup die een persoonlijkheid heeft die vijf keer groter is dan hijzelf. Ze worden ook wel de Black Pom genoemd en zijn een zeldzaam bontgekleurd lid van de Pomeriaan familie. Deze kleine hond is intelligent, pittig, en liefdevol. Ze zullen een geweldige metgezel zijn voor een alleenstaande of een huishouden vol mensen. Als u dit ras overweegt als mogelijke metgezel, dan bent je hier aan het juiste adres. Er is veel informatie over de zwarte Pomeriaan die je moet weten, en we hebben het allemaal op een rijtje gezet.

Geschiedenis zwarte Pomeriaan

Veel mensen geloven dat de zwarte Pomeriaan een volledig apart Pomeriaan ras is, maar ze zijn eigenlijk gewoon een zeldzame kleur. Als je deze bijzondere vachtkleur wilt adopteren kan je genetische tests laten doen op de ouders van de pup. Zo kom je erachter of je een grijs zwarte, een zwartbruine, een zwart witte of een helemaal zwarte pup krijgt. Wanneer de pup volwassen wordt kan de kleur vacht nog veranderen naar grijs zwart. Om een Pomeriaan de zwarte kleur te laten hebben, moeten beide ouders het recessieve gen hebben. Sommige Pomeriaan pups lijken een zwarte vacht te hebben, maar zullen lichter worden naarmate ze groeien, waardoor je een bruinzwarte of zwarte witte vacht kunt krijgen

pomeriaan zwart

De prijs van een zwarte Pomeriaan

Met zo’n zeldzame vachtkleur, is het niet verwonderlijk dat zwarte Pomeriaan pups of volwassene honden duurder zijn. Afhankelijk van de fokker, kunnen ze ergens tussen de 800 en 2,000 euro kosten. Je hebt ook de mogelijkheid om een hond te adopteren uit een opvangcentrum zoals het asiel waar de kosten veel betaalbaarder zijn. Je kunt verwachten dat je ergens tussen de 100 en 250 euro betaalt. Dat gezegd hebbende, als een zeldzame raszuivere hond, is het onwaarschijnlijk dat je dit specifieke zwarte Pomeriaan huisdier bij een van deze opvangcentra kunt vinden.

Erkende zwarte pomeriaan fokker vinden

Je moet er meteen rekening mee houden dat het vinden van een zwarte Pomeriaan voor adoptie tijd kan kosten. Nogmaals, omdat ze zeldzamer zijn dan de gemiddelde Pomeriaan, zijn ze een waardevoller goed. Daarom is het ook belangrijk dat je de tijd neemt om fokkers te onderzoeken om er zeker van te zijn dat je er een vindt die een goede reputatie heeft. Een goede fokker moet je veel details en informatie kunnen geven over je potentiƫle pup. Je zou bijvoorbeeld de gezondheids- en genetische testresultaten van de ouders moeten krijgen. Bovendien moet je in staat zijn om te bezoeken met de moeder, samen met andere honden in de zorg van de fokker. Ras registratie voor de zwarte Pomeriaan is iets anders waar je toegang tot zou moeten hebben.

Broodfokkers

Helaas, als het op populaire rassen aankomt zoals de zwarte Pomeriaan, maken sommige kennelbedrijven misbruik van zeldzame vachten/afwijkingen/patronen en negeren elementaire integriteit, gezondheid en veiligheidsnormen. Puppy broodfokkers houden doorgaans geen rekening met het welzijn van de Dam, noch met de andere gezondheidsproblemen die hun “fokkers” kunnen hebben. Daarom raden wij aan een officiĆ«le fokker te vinden via de erkende fokkers site of via een andere vertrouwde weg. Dit is waarom onderzoek noodzakelijk is. Tenzij je zelf in de hondenwereld zit, is het meer dan waarschijnlijk dat je niet weet waar de beste kennel om een zwarte Pomeriaan pup of volwassene hond te kopen zich bevindt.

Wil je meer weten over alle verschillende dingen waar je bij het kopen van een zwarte Pomeriaan op moet letten, bekijk dan hier het handboek voor de Pomeriaan.

Pomeriaan handboek downloaden