Mini pomeriaan

De mini Pomeriaan is eigenlijk geen erkend ras. Dit komt omdat zogenaamde Teacup Pomeriaans net als gewone Pomeriaans zijn. Alleen zijn ze gefokt om kleiner te zijn. Genetisch zijn ze hetzelfde. Echter, in tegenstelling tot de meeste mini en dwerg honden, is het fokken van steeds kleinere Pomeriaans geen modern fenomeen. Pomeriaans zijn een verre verwant van Russische Husky’s en stammen af van de veel grotere, oude Duitse Spitz rassen die in het noordpoolgebied sleeën trokken. Men denkt dat ze ook hebben gewerkt als sledehonden en waakhonden voor Russische huizen en boerderijen.  Ze kregen pas later echt bekendheid. Toen koningin Charlotte, gemalin van koning George III, in 1767 twee mini Pomeriaans nam en zo het ras in Engeland introduceerde. 

Fokken van mini Pomeriaan hondjes

Mini Pomeriaan pups waren oorspronkelijk, en kunnen nog steeds, het resultaat zijn van twee van nature zeer kleine honden die met elkaar werden gefokt. Echter, de mode van kleine mini honden heeft ertoe geleid dat fokkers hun toevlucht nemen tot onethische tactieken om zo klein mogelijke honden te creëren. Dit omvat het fokken van onvolwassen honden, inteelt, en ondervoeding. Dit is de reden waarom veel hondenliefhebbers tegen het kopen van mini Pomeriaans zijn. Om niet bij te dragen aan de rage en het aanmoedigen van slecht fokken. Als je op zoek bent naar een mini hond, doe dan grondig onderzoek en zoek een hoog beoordeelde fokker met een goede reputatie of adopteer uit een opvangcentrum. Koop nooit honden van anonieme onlineadvertenties om oplichters te voorkomen en vraag fokkers altijd om gezondheidsdocumenten. Probeer bovendien de mini Pomeriaan pup waarin je geïnteresseerd bent te bezoeken voordat je een aankoop doet.

mini pomeriaan

Karakter mini Pomeriaan 

Het karakter van de Mini Pomeriaan laat zich kenmerken door: actief, speels, extrovert en intelligent. Ze zijn zeer trouw en beschermend naar hun eigenaars en gezinnen toe. Ze kunnen het bijzonder goed vinden met kinderen. Hoewel ze vriendelijk zijn, kunnen ze in het begin een beetje afstandelijk zijn tegenover vreemden. Totdat ze hen leren kennen. Hoewel mini Pomeriaans eigenzinnig en onafhankelijk zijn, zijn ze ook heel sociaal en hebben ze veel liefde en gezelschap nodig. Dit, gecombineerd met hun hoge intelligentie, betekent dat ze vaak last hebben van verveling en verlatingsangst als niet aan hun behoeften wordt voldaan. Pomeriaans hebben ook de neiging bezitterig te zijn. Territoriaal, luidruchtig, en voorzichtig met andere honden vanwege hun grootte en hun geschiedenis als waakhonden. Om dit gedrag te voorkomen, moet je zo vroeg mogelijk voor de volwassen fase in het leven van je mini Pomeriaan beginnen met training en socialisatie. 

Mini Pomeriaan te koop

De prijs van een mini Pomeriaan kan variëren afhankelijk van een heleboel dingen. Waaronder de locatie van de fokker. Kleinere honden zijn over het algemeen duurder dan grotere. Wat logisch is omdat ze minder voedsel nodig hebben, kleinere leefruimtes nodig hebben, enz. Sommige gebieden hebben ook de neiging om puppy’s te verkopen voor verschillende prijzen. Dit is als gevolg van de vraag in die regio’s of als er onlangs een toename / afname van het aanbod van fokkers in de buurt van dat gebied was. De prijs van een mini Pomeriaan ligt echter tussen de 1000 en 5000 euro.

pomeriaan mini

Verzorging en Onderhoud

De pluizige vacht van de mini Pomeriaan vereist regelmatig onderhoud om klitten en klitten te voorkomen. Dagelijks borstelen wordt aanbevolen om hun vacht gezond en glanzend te houden. Bovendien moeten hun nagels regelmatig worden geknipt en hun tanden worden gepoetst om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Hoewel ze klein zijn, hebben mini Pomeriaans nog steeds dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven. Korte wandelingen en speeltijd in de tuin kunnen helpen om hun energie te kanaliseren en verveling te voorkomen.

Factoren van de prijs

Er zijn verschillende factoren die bijdragen tot de prijs van mini Pomeriaans. Het ras, de leeftijd, het gewicht, de kleur, het geslacht, en de locatie hebben invloed op hoeveel je voor een pup moet betalen. Ook komen sommige puppy’s van gerenommeerde fokkers, terwijl anderen te koop kunnen worden aangeboden door achtertuinfokkers. Of door mensen zonder kennis over honden en het fokken van dieren. Er zijn veel verschillende redenen die verklaren waarom er een variatie is in hoeveel een gemiddeld persoon moet betalen bij de aankoop van hun nieuwe beste vriend de mini Pomeriaan. Vooral omdat ze kunnen variëren.

De perfecte metgezel

Of je nu in een appartement in de stad woont of een huis met een grote tuin hebt, de mini Pomeriaan past zich gemakkelijk aan verschillende leefomgevingen aan. Ze gedijen goed in gezinnen van alle soorten en maten en zijn geweldige metgezellen voor zowel individuen als gezinnen met kinderen.

Met hun liefdevolle aard en aanhankelijke persoonlijkheid zijn mini Pomeriaans meer dan alleen huisdieren – ze zijn leden van de familie. Hun vrolijke geblaf en speelse streken zorgen voor eindeloos entertainment en vreugde.

Meer leren?

Wil je meer weten over alle verschillende soorten (mini) Pomeriaan hondenrassen die er zijn of meer leren over de opvoeding en verzorging? Bekijk dan hier het Pomeriaan Handboek.

Pomeriaan handboek downloaden