Pomeriaan husky

Schattig, onnozel, en geschikt voor het leven op een appartement, de Pomeriaan x husky is een hond die graag in het middelpunt van de belangstelling staat, en met hun schattige uiterlijk en speelse capriolen, krijgen ze vaak de aanbidding waar ze naar hunkeren. Hun onfortuinlijke start als een designer ras gemengd tussen Siberische Husky en Pomeriaan ouders heeft hen niet tegengehouden om populariteit te verwerven bij hondenliefhebbers. Helaas, degenen die zich haasten om Pomeriaan husky puppy’s te kopen van fokkers vinden zichzelf vaak overweldigd en onvoorbereid op hun behoeften. Als gevolg daarvan belanden deze honden van gemengde rassen soms in de zorg van asielen of reddingscentra. Je zou altijd eerst adoptie moeten overwegen. Tal van groepen kunnen je helpen bij het vinden van Pomeriaan x husky die op zoek zijn naar een thuis voor altijd als dit het gemengde ras voor jou is.

Waar komt de Pomeriaansky vandaan

De Pomeriaansky, Pomeriaan x husky, is een designer hondenras dat een hybride is van de Pomeriaan en de Siberian Husky. Aanbiddelijke Pomeriaansky pups hebben de laatste tijd veel aandacht getrokken en maakten hen een van de meest populaire rassen van 2017. Vanwege het grootteverschil van de ouderhonden, worden Pomeriaanskies bijna altijd gefokt door middel van kunstmatige inseminatie, omdat natuurlijk fokken onveilig zou zijn. Dit is een duur proces, wat betekent dat fokkers veel geld vragen voor Pomeriaanskies. Het verlangen naar Pomeriaanskies moedigt fokkers alleen maar aan om aan de vraag te voldoen, waardoor honden in asielen zonder thuis achterblijven. Bovendien kopen veel mensen Pomeriaanskies omdat het schattige puppies zijn, maar zijn ze niet voorbereid op de verantwoordelijkheid van het bezitten van een hond, vooral één met de specifieke behoeften van de Pomeriaansky. 

Rasstandaard

Omdat Pomeriaan x husky kruisingen technisch gezien een gemengde hond zijn, is er geen rasstandaard voor uiterlijk of temperament, en het kan onmogelijk zijn om te voorspellen op welk ouderras Pomeriaan x husky puppy’s het meest zullen lijken. Idealiter lijken Pomeriaan x husky’s op miniatuur wolven of kleine husky’s, maar sommige lijken meer op groter dan normale Pomeriaans in termen van vorm en kleur. Zelfs Pomeriaan x husky puppy’s uit hetzelfde nest kunnen onderling sterk verschillen in uiterlijk, waarbij sommige meer husky-achtig lijken en andere meer Pomeriaan. Wil je meer weten over de rasstandaard van de Pomeriaan, bekijk dan hier het handboek over de Pomeriaan

Grootte Pomeriaan husky mix

Er is geen grote variatie in grootte, met volwassen Pomeriaan husky mix die aan de kleinere kant van de middelgrote honden vallen met een hoogte van 10 tot 15 centimeter en een gewicht tussen de 20 en 30 pond. Pomeriaan x husky zijn groter dan een rasechte Pomeriaan, die minder dan 10 pond weegt, maar nog steeds klein genoeg om op schoot te passen, in tegenstelling tot een volgroeide husky. Sommige Pomeriaan husky kruising worden gefokt met rasechte Pomeriaans om kleinere honden te produceren, hoewel het ras nog nieuw genoeg is dat de meerderheid van de Pomeriaan husky een 50-50 mix van husky en Pomeriaan zijn.

Vacht Pomeriaan husky kruising

Pomeriaan x husky’s hebben een dikke dubbele vacht die, net als hun sledetrekkende ouder, hen goed geschikt maakt voor koudere klimaten. Sommigen hebben een kortere vacht, terwijl anderen een langere, pluizigere vacht hebben. De kleuring volgt vaak het typische zwart-witte – of grijs-witte, bruin-witte, rood-witte of blauw-witte – patroon van een husky, maar kan ook zuiver zwart, zuiver wit of taankleurig zijn, zoals bij een Pomeriaan. Andere, minder voorspelbare kleurpatronen en combinaties kunnen ook voorkomen bij de Pomeriaan husky mix.

Persoonlijkheid

Pomeriaans en husky’s delen een aantal persoonlijkheidskenmerken die meestal worden doorgegeven aan hun hybride nakomelingen. Deze omvatten intelligentie, speelsheid, zelfvertrouwen en een aanhankelijk en liefhebbend karakter. Beide rassen hebben ook de neiging aan de luidruchtige kant te zijn, waarbij husky’s spraakzaam zijn en Pomeriaans geneigd zijn te jengelen. Als gevolg hiervan, zijn Pomeriaan husky kruising meestal luidruchtige honden die niet goed passen bij iemand met een lage tolerantie voor lawaai, of voor een appartement met dunne muren en gemakkelijk geïrriteerde buren. Pomeriaan husky kruisingen hebben ook de neiging om beschermend te zijn, wat hun neiging tot blaffen kan verhogen, vooral in de buurt van vreemden. Ze zijn echter uitstekende waakhonden. Pomeriaan x husky zijn zeer trouw, wat betekent dat ze zich kunnen vastklampen aan één lid van het gezin als hun belangrijkste persoon, hoewel ze over het algemeen met iedereen goed kunnen opschieten. 

Pomeriaan handboek downloaden