Pomeriaan mand

In dit artikel lees je meer over waar rekening mee te houden bij het aanschaffen van een mand voor je pomeriaan. Pomeriaans zijn erg leuke huisdieren om te hebben en kunnen erg goed gezelschap zijn. Het is niet meer dan normaal dat iemand die zo’n mooi hondenras heeft ze het allerbeste wil geven. Tussen alle leuke traktaties, speeltjes en accessoires die je voor je Pomeriaan kunt kopen is er één heel elementair ding dat je huisdier ook nodig heeft: een Pomeriaan mand. Gezien de vrij kleine afmetingen van de gemiddelde Pomeriaan is het duidelijk dat hem op je eigen bed laten slapen misschien niet zo’n goed idee is. Je moet rekening houden met de mogelijkheid dat je hem omrolt en hem per ongeluk verstikt. Of dat hij van bed valt, wat kan leiden tot ernstige verwondingen en torenhoge dierenartsrekeningen! Dit alles bij elkaar zou genoeg moeten zijn om iemand te overtuigen van de noodzaak van een mand, vooral één dat geschikt is voor een klein ras als een Pomeriaan.

Maat Pomeriaan mand

Ook al is de Pomeriaan een klein hondenras, er zijn honden manden die toch te klein kunnen zijn voor jouw Pomeriaan. Houd altijd de grootte van jouw Pomeriaan in gedachten bij het kiezen van een Pomeriaan bed. Ga voor een bed waar jouw hond comfortabel in kan liggen, ongeacht zijn houding. Wanneer jouw hond zijn poten strekt met zijn buik naar de grond, neemt deze houding de meeste ruimte in beslag. Het bed dat je kiest moet groot genoeg zijn om jouw Pomeriaan in deze houding te herbergen, met nog wat ruimte over. Als er meer dan één Pomeriaan in de mand ligt moet je ook overwegen een mand met een kussen te nemen dat comfortabel plaats biedt aan het extra huisdier.

Pomeriaan mand

Materiaal bed

Het materiaal van de Pomeriaan mand en het kussen is ook heel belangrijk. Een van de eerste dingen om te overwegen is of je een Pomeriaan mand nodig hebt dat gemaakt is van waterdicht materiaal. Als het bed ook buiten zal worden gebruikt, zoals voor kamperen of picknicken kan dit voordelig zijn. Bovendien kunnen sommige synthetische materialen ongemak veroorzaken bij hondenrassen met veel bont, zoals de Pomeriaan. Dit komt door statische elektriciteit die ontstaat door wrijving tussen de vacht en het materiaal waar de mand van gemaakt is. Koop daarom geen hondenmand dat van dergelijke materialen is gemaakt. Ten slotte moet de buitenbekleding van jouw Pomeriaan mand afneembaar en wasbaar zijn. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat het vuil wordt.

Esthetiek mand voor Pomeriaan

Het zou ook goed zijn als de kleur(en) van de Pomeriaan mand past(ten) bij het interieur van de kamer waar het wordt ondergebracht. Dit lijkt misschien onbelangrijk. Als je bedenkt dat de hondenmand voor jouw Pomeriaan een permanent element van formaat zal zijn in welk deel van jouw huis het ook komt te staan. Zul je beseffen dat het net zo belangrijk is dat het bij jouw interieur past als wanneer je een bench voor jouw hond koop. Of een ander zichtbaar meubelstuk of gadget in jouw huis

Pomeriaan mand kopen

Bekijk hier de bestverkochte Pomeriaan manden op Bol.com.