Pomeriaan bruin

Bruine Pomeriaan puppy’s ondergaan gewoonlijk een vacht kleurverandering op het moment dat ze veranderen van puppy vacht naar volwassen vacht. De puppy kleurverandering duurt een paar maanden en sommige fokkers verwijzen hiernaar als de Pomeriaan puppy uglies of puppy overgang. Ervaren fokkers hebben meestal een goed idee van de echte volwassen Pomeriaan kleur en weten dat ze de haarkleur achter de oren bij pups moeten controleren. De werkelijke kleur van het haar achter de oren van een pup op slechts een paar weken leeftijd is een redelijk nauwkeurige gids voor de volwassen vachtkleur van de Pomeriaan pup. Eigenaars die zich zorgen maken over welke kleur hun bruine Pomeriaan puppy zal worden, moeten met hun fokker praten over eventuele zorgen.

Sabel Patronen

Een Pomeriaan met een bruine sable vacht heeft ten minste drie kleuren licht naar donker geschaduwd in de vacht. Deze shading moet zo consistent mogelijk zijn zonder gebieden van zelf-kleur. De term “Sable” is een verwijzing naar de donkere banden op de harde, lange dekharen van een hond. Het kan schaars zijn, extreem donker en zwaar, of ergens daar tussenin. De aard van de bruine Pomeriaan tint en het patroon is een andere variabele, net als de vraag of er andere recessieven aanwezig zijn, aangezien die de sterkte van het zwarte pigment kunnen beïnvloeden. Wil je meer weten over de opvoeding en verzorging van de bruine Pomeriaan, bekijk dan hier het handboek

pomeriaan bruin

Chocolade Sable

Chocoladebruin sable Pomeriaans hebben een chocolate basisvacht met donkerder chocolate dekharen die eindigen met een tipping naar de dekharen. Een chocolate sable is hetzelfde als een oranje met uitzondering van de aanwezigheid van twee exemplaren van een bruin (b) gen (bb). Dit gen zet al het zwarte pigment op het lichaam van de hond om in bruin (inclusief pootkussentjes, oogranden en neus), zodat alles wat zwart had kunnen zijn, bruin is geworden. Al het oranje op het lichaam wordt een warm, koperachtig bruin. Bij pasgeboren puppy’s, net als bij sinaasappels, kan het je vergeven worden dat je denkt dat ze chocolade en tan zijn, totdat er genoeg tijd voorbijgaat en je de sabelachtige banden op zijn voorhoofd en lichaam ziet, en niet alleen maar effen bruine pomeriaans.

Tan points   

Pomeriaans met tan points komen voor in drie basiskleuren: blauw en Tan Pomeriaans, bruin en tan Pomeriaans, en de zwart en tan Pomeriaan. De drie kleuren delen hetzelfde tan aftekenpatroon. Elke effen kleur of toegestaan patroon met tan of roest scherp afgetekend, verschijnend boven elk oog en op snuit, keel, en voorborst, op alle poten en voeten, en onder de staart. Hoe rijker de tan, hoe meer gewenst. Tan aftekeningen moeten goed zichtbaar zijn.

bruine pomeriaan

Zwart en tan Pomeriaan

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit zwart gekleurde Pomeriaans met bruine roest of tan aftekeningen. De basiskleur van de ondervacht zal lichter zijn dan de hoofdkleur en de points zullen zwart zijn. Als je twee honden van dezelfde kwaliteit hebt, heeft de roestkleurige donkere kleur de voorkeur. Dit wordt over het algemeen chocolade en tan genoemd en het omvat alle tinten van de bleke bever met roest of tan tot en met de donkerste chocolade. De points van de Pomeriaan zullen bruin zijn en de tint zal overeenkomen met die van de vacht. 

Pomeriaan handboek downloaden