Pomeriaan schaar

Om een Pomeriaan te knippen heb je een Pomeriaan schaar hebben. Eigenaren die willen leren hoe ze een Pomeriaan thuis kunnen trimmen, kunnen profiteren van mijn vele tientallen jaren ervaring in het trimmen van Pomeriaan haar. De meeste eigenaren willen leren hoe ze een Pomeriaan op de juiste manier met een schaar kunnen trimmen. Trimmen wordt in de eerste plaats gedaan voor netheid en, in de showring, om de kenmerken van een Pomeriaan te verbeteren. Eventuele fouten worden ze geminimaliseerd. Grote zorg moet worden besteed aan het trimmen van de sables voor de showring. Zoveel schoonheid kan gemakkelijk verloren gaan als de kleur in de vachtpunten zwaar wordt getrimd met een schaar die niet voor de Pomeriaan bedoeld is.

Pomeriaan trimmen met schaar

Je hebt een goede schaar nodig voor het trimmen van jouw Pomeriaan. Daarnaast zijn er nog meer dingen nodig. Voordat je begint met het volledig trimmen van jouw Pomeriaan. Kijk hoe hij rondloopt en let op zijn gebreken en eigenschappen. Bedenk manieren om de gebreken minder opvallend te maken. Nog belangrijker, manieren om het beste uit zijn eigenschappen te halen. Trim slechts een beetje per keer. Zet jouw Pomeriaan op de grond en kijk opnieuw naar hem terwijl hij rondloopt. Controleer de gebieden waar meer of minder haar een voordeel zou zijn en gebruik hier je Pomeriaan schaar.

pomeriaan schaar

Pomeriaan oren trimmen met schaar

Het doel is om de oren er klein uit te laten zien met behulp van de Pomeriaan schaar. Plaats het oorleder tussen jouw vinger en duim. Zoek met je vingertoppen het uiteinde van het oornetje. Gebruik jouw vingers om het oorleer te beschermen. Borstel de gehele vacht aan de voor- en achterkant van de oren naar boven en trim dit haar tot aan de punten van de oren. Houd de lengte van de binnenste sneden altijd korter dan de buitenste sneden. Probeer de knipbeurten aan de punten van de oren niet te lang te maken. Het knippen van een te grote hoeveelheid haar met de Pomeriaan schaar van de oren zal alleen maar de illusie van een Pomeriaan met zeer grote oren creĆ«ren. 

Bekijk hier de bestverkochte pomeriaan scharen op Bol.com

Pomeriaan poten trimmen met schaar

Wanneer de oren en de voetzool van de Pomeriaan goed getrimd zijn met de schaar, zullen ze het beeld geven van kleine oortjes die tevoorschijn komen uit een halo van haar dat de kop omringt. De teennagels moeten kort geknipt worden voordat je begint met het trimmen van de voeten. Begin met het trimmen van overtollig haar tussen de voetzolen. Show Pomeriaans moeten netjes getrimde voeten en voetzolen hebben als ze van de keurmeester weglopen. Leg de Pomeriaan op zijn rug. Knip dan met een kleine rechte schaar het haar tussen de voetzolen en net aan de onderkant van de voet. Zet de Pomeriaan weer rechtop en knip met een kleine rechte Pomeriaan schaar het haar rond de poten van de hond. Waarbij je al het haar verwijdert dat voorbij de tenen uitsteekt.