Pomeriaan wit

Witte Pomerianen zijn zeldzaam en uniek van andere Poms omdat ze zuiver wit zijn zonder andere aftekeningen of kleuren. Afgezien van hun pluizige witte vacht zijn ze precies hetzelfde, net zo vriendelijk, speels en energiek.  Schattige, pittige Pomerianen zijn trouw aan hun gezin en intelligent. De honden hebben een eigen wil, ze zijn ook brutaal en onafhankelijk. Je moet je niet door hun schattigheid laten misleiden. Ze zijn alert en nieuwsgierig naar hun omgeving. Als witte Pomeriaan honden niet goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze zelfs andere honden die groter zijn dan zij lastigvallen.

De witte vacht van de Pomeriaan

Alle witte Pomeriaan honden hebben een dikke, dubbelgelaagde vacht die oorspronkelijk bedoeld was om hen warm te houden in de arctische klimaten. Voor de witte mini Pomeriaan maakt dit dat ze veel lijken op een sneeuwbal met hun zuiver witte vacht die hen van top tot teen bedekt. Hoewel hun witte pluisjes schattig zijn, verharen ze het hele jaar door hevig. Ze verharen hevig en zelfs nog meer in hun tweejaarlijkse verharingsseizoenen. In de lente en de herfst kunt u verwachten dat uw kleren bedekt zijn met een witte vacht!

witte pomeriaan

Karakter witte Pomeriaan

In het karakter van de witte Pomeriaan zit een voorliefde voor kattenkwaad. Daarnaast is het een leergierige hond wanneer deze goed opgevoed is. Ze hebben ongeveer 30 minuten wandelen per dag nodig. Daarnaast hebben ze ook veel beweging en spelletjes in huis nodig. Ze zijn dol op ontdekken en kunnen in elke modderpoel en elk stukje gras terechtkomen. Het komt vaak voor dat ze sneeuwwit aan een wandeling beginnen, waar ze zeker niet zo wit eindigen. Hoewel ze vriendelijk en speels zijn, kunnen Pomeriaans in het algemeen in het begin op hun hoede zijn voor nieuwe mensen, honden en andere kleine huisdieren. Dit kan je veranderen door goed te socialiseren tijdens het opvoeden. Ze maken dit duidelijk met veel gekef, maar zodra witte Pomeriaan honden weten dat hun nieuwe vriend veilig is, spelen, achtervolgen, buitelen en rennen ze graag met hen.

Is de witte Pomeriaan zeldzaam?

De witte Pomeriaan is een van de zeldzaamste en het is heel moeilijk om een Pomeriaan te kopen met een volledig sneeuwwitte vacht. Dit pluizige witte ras is zeldzaam als gevolg van de genetica die nodig is om een witte vacht te produceren. Een pup moet twee exemplaren van het “witte” gen erven om echt wit te zijn. Zwart witte vachten komen veel sneller voor. Net zoals bruine ogen dominant zijn over blauwe ogen bij mensen, zijn andere kleuren dominant over de kleur wit bij mini Pomeriaan. Dit betekent dat wit een veel minder voorkomende vacht is in vergelijking met de meer bekende oranje, zwart wit, of bruine kleuren. Hierdoor is het moeilijker een witte Pomeriaan pup of volwassene te kopen waardoor de prijs ook omhooggaat. 

pomeriaan wit

Uiterlijk witte Pomeriaan

De Witte Pomeriaan honden zijn eigenwijs, alert. Mensen beschrijven hen gewoonlijk als vos-achtig omdat hun oren klein en rechtopstaand zijn. Hun ogen zijn ook donker en helder. Ze zijn vierkantig, en hun rug is kort. Ze hebben gemiddelde botten en zijn stevig. De staart van de witte Pomeriaan is hoog maar ligt plat op hun rug. Het feit dat ze stevig en middelgroot gebouwd zijn, betekent dat ze sterk zijn. Ondanks hun kleine gestalte. Deze honden zijn een speelgoedras. In het algemeen wegen ze tussen de drie en zeven pond en zijn ze ongeveer zes tot zeven centimeter groot. Hoewel de witte Pomeriaan klein is, doet hun vacht hen veel groter lijken.

Wil je meer weten over alle soorten Pomeriaans die er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een witte Pomeriaan. Lees dan de blogs op deze site. Voor meer info over het opvoeden van een Pomeriaan Pup, raden wij het Pomeriaan Handboek aan.

Pomeriaan handboek downloaden