Pomeriaan halsband

De allereerste halsband voor jouw Pomeriaan kopen lijkt misschien het gemakkelijkste, maar in werkelijkheid is het heel lastig. De perfecte halsband zit niet te los en niet te strak. Voor jouw geliefde kleine Pomeriaan kan je beter investeren in een halsband van topkwaliteit dan in de goedkoopste. Meestal zijn de goedkope halsbanden of te dik of te breed voor de nek van jouw Pomeriaan, zodat ze zeer oncomfortabel zijn om te dragen. Aangezien je wilt dat jouw Pomeriaan zich veilig en comfortabel voelt moet je bereid zijn meer uit te geven voor de ideale halsband. Er zijn tal van cruciale elementen die je moet overwegen alvorens tot aankoop van een halsband voor jouw Pomeriaan over te gaan. 

Dikte en breedte Pomeriaan halsband

Als de halsband te dun of te smal is, kan hij in de nek van jouw Pomeriaan gaan zitten en ongemak en soms zelfs pijn veroorzaken. Als hij te dik of te breed is kan hij zijn nek niet meer buigen om te drinken of te eten en kan hij zijn nek niet meer goed kunnen draaien. De ideale breedte is een centimeter voor een Pomeriaan-puppy en 2 tot 4 centimeter; dit varieert naargelang zijn gewicht. Ondanks dat Pomeriaans klein zijn, is een kattenhalsband niet het juiste ding om te gebruiken. Die zijn te smal. Dus koop een speciale halsband voor jouw Pomeriaan in plaats van eentje die gemaakt is voor een kat. 

pomeriaan halsband

Materiaal Pomeriaan halsband

De ideale keuze voor de halsband van jouw Pomeriaan zal een waterdicht, lichtgewicht materiaal zijn. Je kunt kettingen van verschillende metalen kopen. Hoewel sommige ontwerpen er schattig uitzien, maakt metaal ze te zwaar voor zo’n kleine hond. Als de kettingen niet waterafstotend of resistent zijn zullen ze vocht vasthouden van regen, van natte vacht na een bad, van conditionersprays enzovoort. Ze kunnen gaan stinken en een veilige plaats worden voor bacteriĆ«n om zich voort te planten (tussen de vacht en de halsband). Halsbanden met juwelen en/of andere versieringen kunnen er mooi uitzien, mits ze niet zwaar zijn. Het gevaar bestaat echter dat dergelijke versieringen eraf vallen en door de hond worden ingeslikt. Het moet dus een Pomeriaan halsband van hoge kwaliteit zijn als je op dergelijke versieringen aandringt.

Verstelbaarheid Pomeriaan halsband

Als de Pomeriaan halsband slechts in delen verstelbaar is (zoals de kledingriem van een mens), kan het moeilijk zijn om de halsband op de juiste manier af te stellen. Dit kan ongeschikt zijn voor jouw Pomeriaan, zelfs als je de halsband zelf mooi vindt. De ideale halsband heeft een schuifmechanisme om de grootte aan te passen, zodat je hem kunt afstemmen op de nekomvang van jouw huisdier. Die zal veranderen naarmate hij ouder wordt. Om de juiste maat halsband voor de meeste Pomeriaan honden te bepalen, moet je zijn nek meten en daar een centimeter extra bij optellen. Dit werkt echter niet altijd voor Pomeriaans door de grote hoeveelheid vacht rond de nek. De enige echte manier om dit te weten is hem om te doen en te verstellen. Dan moet je twee vingers onder de Pomeriaan halsband kunnen schuiven en het gemakkelijk kunnen draaien. Niet zo gemakkelijk dat het eraf kan glijden of ergens aan vast kan komen te zitten.

Wanneer is het gepast om zijn halsband af te doen?

Wanneer jouw Pomeriaan wordt verzorgd, moet de halsband worden verwijderd zodat je het gemakkelijk kunt doen. Als je echter alleen een kleine bijwerking doet, is het niet nodig. Als je de halsband afneemt, kan je de hond vanaf zijn achterhoofd helemaal over zijn rug strijken. Zo vang je alle uitgevallen haren op tijdens het borstelen. Als je jouw hond in bad doet, doe hem dan zijn halsband af zodat je het werk goed kunt doen. Als je klaar bent met hem volledig te drogen, dan is het goed om de halsband weer om te doen. Doe geen halsband om bij een natte Pomeriaan. Bekijk hier de bestverkochte pomeriaan halsbanden op Bol.com.