Pomeriaan knuffel

Veel Pomeriaan honden lijken dol te zijn op knuffel dieren, en bijna elke hondeneigenaar weet wel welk speeltje favoriet is bij zijn hond om op te knabbelen, mee te knuffelen of mee te slapen. Wat maakt knuffel dieren zo aantrekkelijk voor onze hondachtige metgezellen? Zegt een voorkeur voor een bepaald hondenspeelgoed of wat jouw hond ermee doet iets over jouw hond? Als hij het knuffel beest zachtjes ronddraagt, er erg beschermend mee omgaat en er moederlijk gedrag tegenover vertoont – betekent dat dan dat jouw hond een schijnzwangerschap ervaart of dat hij als puppy te vroeg uit zijn nest is gehaald? Of misschien is jouw hond een doorbijter en maak je je zorgen over zijn agressieniveau. Welk gedrag jouw hond ook vertoont – het valt niet te ontkennen dat Pomeriaan honden echt van knuffel dieren houden. 

De oorzaak van het gedrag

Hoewel het veilig is om te zeggen dat bijna alle Pomeriaan honden gek zijn op knuffel- dieren, zijn sommige honden genetisch voorbestemd om er meer van te houden dan anderen. Ze vinden het meestal leuk om zacht knuffeldier te dragen en maken het niet kapot, dus het belangrijkste is om het speelgoed af en toe te wassen om te voorkomen dat het vuil wordt en bacteriĆ«n groeien. Sommige honden houden van knuffel dierenspeelgoed vanwege de versnipperingsfactor – als het verscheurd kan worden, is het leuk. Nog leuker is het als de knuffel een piepend mechanisme heeft. Hoewel het gedrag over het algemeen onschuldig is, zijn er een paar gevallen waar je op jouw hoede voor moet zijn. Als jouw Pomeriaan geobsedeerd lijkt te zijn door de Pomeriaan knuffel en er dwangmatig op zuigt, kan dat een teken van angst zijn of een teken dat hij te vroeg bij zijn moeder is gespeend. 

Bekijk hier de bestverkochte Pomeriaan knuffels op Bol.com.

pomeriaan knuffel

Pomeriaan Knuffels

Pomeriaan knuffels kunnen gevaarlijk zijn voor jouw honden, vooral als er Poly-Fil in zit. Eerst en vooral kan de vulling aan de binnenkant van het speelgoed verstikkingsgevaar opleveren voor jouw hond. Als jouw huisdier op het knuffeldier kauwt, kan de vulling tussen zijn tanden terechtkomen en ertoe leiden dat hij stikt in het andere materiaal dat in zijn keel vastzit. Zelfs als ze erin slagen de vulling door te slikken, kan dit nog steeds leiden tot inwendige problemen zoals verstoppingen en spijsverteringsproblemen. Het is beter om een knuffel voor jouw Pomeriaan met vulling of polyvulling te vermijden. 

Piepende Pomeriaan knuffels

Let op met piepende knuffels voor jouw Pomeriaan. Hoewel piepspeeltjes voor sommige mensen slecht zijn vanwege het geluid dat ze maken als erop gekauwd wordt, is er nog een reden waarom ze geen veilig hondenspeelgoed zijn. Ze zijn niet veilig voor jouw huisdieren omdat het speelgoed een klein plastic mechanisme heeft dat geluid maakt als erin wordt geknepen. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren voor jouw hond als ze dat mechanisme te pakken krijgen en inslikken. Jongere Pomeriaan honden lopen een groter risico hierop met deze knuffels. Bekijk hier knuffels die jouw Pomeriaan wel veilig kan gebruiken.