Pomeriaan voer

Inzicht in de voer behoeften van jouw Pomeriaan is zeer belangrijk voor zijn gezondheid. In alle fasen van zijn leven moet hij de juiste voeding krijgen voor zijn welzijn en gezonde groei. Hoeveel voer is genoeg voor jouw hond? Hoe vaak moeten ze worden gevoerd? En wat zijn de beste voedingsmiddelen voor een Pomeriaan. Onjuiste voeding van de Pomeriaan zal resulteren in een aantal gezondheidsproblemen. Ze kunnen lijden aan zwaarlijvigheid en andere ziekten zoals verrekte ligamenten en gewrichten als ze te veel gevoerd worden. Een puppy Pomeriaan kan sneller calorieën verbranden dan zijn volwassen soortgenoten. Het is dus heel belangrijk om de voer behoefte van jouw Pomeriaan te kennen, afhankelijk van zijn leeftijd.

Pomeriaan Puppy’s

Pomeriaans maken deel uit van de familie van speelgoedrassen en net als de andere rassen in deze groep, zoals Yorkies en chihuahuas, hebben ze vaak een groot karakter voor zulke kleine hondjes. Hoewel ze door hun kleine gestalte niet zo veel voedsel nodig hebben als een groter ras, zijn ze alert en behoorlijk actief. Je kunt hun plezierige levensstijl ondersteunen met voer dat vol hoogwaardige voedingsstoffen zit. Als jouw Pomeriaan van een fokker komt, praat dan met hem over wat hij tot nu toe heeft gegeten. Hetzelfde geldt als je jouw Pomeriaan uit een opvanggezin heeft geadopteerd – het agentschap of de pleegouder kan je vertellen wat voor hondenvoer ze hebben gegeven. Als je wilt overschakelen op een ander soort voer, zorg er dan voor dat je weet hoe je het voer van jouw Pomeriaan veilig kunt vervangen.

Bekijk hier het bestverkochte Pomeriaan voer op Bol.com.

pomeriaan voer

Hoeveel moet ik mijn Pomeriaan voeren?

Jouw dierenarts moet altijd jouw eerste bron zijn om deze vraag te beantwoorden, omdat de hoeveelheid varieert afhankelijk van leeftijd, gewicht en andere factoren. Een algemene vuistregel is echter ongeveer ½ kopje hondenvoer van hoge kwaliteit per pond Pomeriaan gewicht. Dit is het totaal voor de hele dag, dus het moet gespreid worden tussen de voederbeurten. Hoe weet je of je jouw Pomeriaan genoeg te eten geeft? Hun gewicht in de gaten houden is een makkelijke manier om dat te controleren. Zolang ze op gewicht blijven, zit je waarschijnlijk goed. Denk eraan dat Pomeriaanse honden door hun kleine formaat snel te zwaar worden bij te veel voer, dus houdt dit in de gaten en blijf samenwerken met jouw dierenarts om de hoeveelheid voer aan te passen als ze ouder worden of als hun levensstijl of activiteitsniveau verandert. 

Hoe vaak moet ik mijn Pomeriaan voeren?

Hoewel je zou denken dat pomeriaans de hele dag weinig voer nodig hebben om hun kleine lichaampjes in beweging te houden, moeten kleinere honden eigenlijk vaker eten dan hun grotere soortgenoten. Net als mensen kunnen ook honden bepaalde voorkeuren ontwikkelen. Sommige honden houden bijvoorbeeld van een groot, stevig ontbijt, terwijl anderen de voorkeur geven aan een uitgebreid diner. Omdat ze snel calorieën verbranden, raden veel deskundigen aan om Pomeriaans drie keer per dag te voeren. Pomeriaan puppy’s zouden zelfs meer moeten krijgen, tot wel vier maaltijden per dag. Overweeg deze richtlijnen voor jouw voedingsschema: 

  • Pomeriaan puppy’s: streef ernaar om vier keer per dag te voeren, gelijkmatig verdeeld over de dag; je kunt jouw hond bijvoorbeeld ’s ochtends voeren, rond het middaguur, aan het begin van de avond, en dan later op de avond
  • Volwassen Pomeriaans (1 jaar of ouder): streef naar drie maaltijden, ook weer het voer verspreid over de dag.
voer pomeriaan

Voedingsmiddelen die je jouw hond niet moet geven

Naast voer krijgen Pomeriaans vaak eens restjes van de eettafel. Het geven van voedsel aan uw hond lijkt misschien een liefdevol, onschuldig gebaar, maar in feite is er een grote verscheidenheid aan negatieve gezondheidseffecten die bepaalde voedingsmiddelen kunnen hebben op jouw huisdier. Sommige voedingsmiddelen veroorzaken slechts een klein ongemak, terwijl andere kunnen leiden tot veel spijsverteringsproblemen of zelfs de dood. Daarom moet je vermijden jouw Pomeriaan volgende voeding te geven:

  • Chocolade
  • Druiven
  • Avocado
  • Ui 
  • Knoflook
  • Koffie
  • Melk en thee
  • Champignons

Bekijk hier het Populairste pomeriaan voer op Bol.com.